איך תכננו את Sunflour?
האתגר התכנוני הגדול היה במציאת האיזון שבין הצרכים של המאפיה לחדשנות, ניקיון עיצובי, יעילות ופרקטיות של מטבח מקצועי, וחלל דינמי שיכול להכיל מגוון פעילויות, לבין הצורך לשמר ולייצג את הסיפור היפה של בית מיליס.
יצרנו "קירות חכמים" החוצצים בין חלל המכירה המארח לחלל המטבח המקצועי. בנגרות אומן ממשיך הקיר לתצוגה מרשימה של תוצרי המאפיה שבהמשכן חלון ויטרינה ודרכו מבט לנעשה במטבח. החלון מיצר מבט ארוך מדלת הכניסה למבנה ועד קצה המטבח נותן למבקריו רמז לגודלו, פתחיו היפים, ומאפשר הכנסת אור טבעי ונעים פנימה.
בחלל המכירה השתמשנו בגוונים בהירים וחומריות ניטרלית מאד כמו עץ ליבנה וריצוף בגוון אפור בטון זאת על מנת לתת דגש לאלמנטים השונים לשימור כמו שטיחים של אבנים מצוירות מקוריות וחיפוי קיר אבן מאבני פלוס ששומרו מתוך המבנה המקורי, את קירות המעטפת הפנימית מעטרים ציורי קיר
ששומרו ושוחזרו מתוך חדרי בית מיליס המקורי.
לאורך כל הדרך היה חשוב לכבד ולתת מקום לסיפורו של בית מיליס זאת מבלי להתפשר על הדרישות והצרכים של Sunflour לתפקד כעסק מקצועי ועכשווי.
תוכנן ע״י אדריכלית אוריה וייסברג - נשרי בשיתוף האדריכל יריב לוסטיג.
תתוכ